Parodontologie

Pachet Igienizare Complet
300 RON
200 RON

Oferta include: Consultatie, plan de tratament, detartraj cu ultrasunete, fluorizare, periaj profesional.

Implant dentar
199 €

Consultatie, plan de tratament, anestezie, implant dentar, sutura, Oferta valabila 20.06- 20.07.16

Ce este boala parodontala si cand apare ea?

Boala parodontală, cunoscută sub denumirea populară de „paradontoză”, reprezintă inflamația cronică a țesuturilor care susțin dinții în os. Este o afecțiune periculoasă, întrucât dacă semnele ei sunt ignorate, se poate ajunge la pierderea dinților. Principiala ei cauză o reprezintă activitatea agresivă a bacteriilor conținute în placa și tartrul ce acoperă suprafețele dentare. Sunt incriminați și factorul genetic, stresul, iar fumatul este cel mai de temut factor favorizant și agravant.

Cand ar trebui sa ne ingrijoram?

Sângerarea este primul semn al unei nereguli la nivelul gingiilor. Apare frecvent la periaj, masticație, sau în cazurile mai grave, chiar spontan. Din pacate, de cele mai multe ori este ignorat, permințând astfel avansarea bolii parodontale.

Dacă observați retragerea gingiilor, cu „dezvelirea” dinților sau „alungirea” acestora, nu întârziați să vă prezentați la medicul dentist.

Daca simtiti un miros neplacut la nivelul cavitatii bucale, pe care nu il putem indeparta prin spalarea dintilor sau clatirii frecvente cu apa de gura, acesta este un alt motiv pentru a consulta medicul specialist. Halena fetida provine de la continutul pungilor parodontale. Odata indepartat acesta, va disparea si mirosul neplacut.

Un alt semnal de alarma si cel mai important este reprezentat de mobilitatea dintilor. Daca se ajunge pana aici inseamna ca suportul osos s-a diminuat cantitativ si afectiunea parodontala de care suferiti a avansat.

Retracția gingivală reprezintă expunerea rădăcinilor dentare prin migrarea marginii gingiei către apexul dintelui (partea terminală a rădăcinii). Se întâmplă mai ales după vârsta de 40 de ani, și poate fi un fenomen izolat, localizat, sau poate afecta întreaga dantură, având o cauză generală.

Pot mosteni parodontoza de la parinti?

În mod normal, parodontoza nu este o afecțiune moștenită, însă poate fi favorizată de o condiție ereditară: rezistența scăzută a gingiilor în fața infecțiilor.

Parodontoza poate fi vindecata cu medicamente?

Nu, încă nu există medicamente care să trateze parodontoza, dar se folosesc anumite antibiotice, vaccinuri, paste de dinti speciale și ape de gură ca tratament complementar, după înlăturarea infecției.

Este nevoie de operatie parodontala?

Da, pentru o curățare completă a infecției și a tartrului este necesară operația parodontala.

Vreau o programare !

Color Skin

Nav Mode

error: