Igiena dentara

Pachet Igienizare Complet
300 RON
200 RON

Oferta include: Consultatie, plan de tratament, detartraj cu ultrasunete, fluorizare, periaj profesional.

Implant dentar
199 €

Consultatie, plan de tratament, anestezie, implant dentar, sutura, Oferta valabila 20.06- 20.07.16

Detartrajul

Tartrul este un bloc care se formeaza prin mineralizarea in timp a placii bacteriene. Acesta adera de suprafata dintilor atat supragingival, cat si subgingival si pe alte zone dure cum ar fi coroanele dentare, plombele, lucrarile dentare, implanturile dentare, protezele mobile, aparate ortodontice. Tartrul are un rol foarte mare in aparitia bolilor parodontale. 

inainte-detartraj
Before
-dupa-detartraj
After
Cum se realizeaza detartrajul ?

Detartrajul poate fi facut cu ultrasunete sau manual. Cel cu ultrasunete se realizeaza cu o ansa speciala montata la un aparat ce produce unde ultrasunete si prin vibratii se disloca tartrul. Dupa detartraj vor ramane niste spatii intre dinti in locul papilelor gingivale initiale dar care se vor umple pe masura ce gingia isi revine. Exista posibilitatea aparitiei sensibilitatii dentare care va trece in timp o data cu vindecarea gingiei. Detartrajul manual se efectueaza cu instrumente de mana. Este mai anevoios dar este indicat la persoanele cu peace-maker.

Ce se intampla daca se depune tartru ?

Depunerea de tartru pe suprafetele dentare duce la inflamarea gingiilor (gingivita), care se manifesta prin marirea, inrosirea, modificarea culorii si sangerarea acestora. Daca tartrul nu este indepartat cat mai repede si ramane aderent pe dinti perioade mai indelungate, in special in regiunile subgingivale, nu doar gingiile au de suferit, ci chiar si osul ! Acesta, in incercarea de a se proteja de infectia cauzata de bacterii se retrage si apare fenomenul de mobilitate (dintii nu mai au implantare buna). Astfel se vor misca tot mai tare si in cele din urma vor cadea. Acest fenoment poarta numele de boala parodontala (parodontoza) si este unul din cele mai dezastruoase efecte ale tartrului.

Se recomanda efectuarea unui detartraj o data la 6 luni. 

Programeaza-te pentru Pachetul Igienizare Completa !

Color Skin

Nav Mode

error: